FAQ

 

Q: Varför ska jag som kund välja Formakök?

A: Formakök erbjuder ett kök där du som kund har stora möjligheter att vara med i processen. Att på både luckor och stommar själv välja material, färg, funktion och design ner till minsta detalj. Vi är inte begränsade av standardmått på stommar eller luckor, detta gör att du som kund slipper kompromissa med symmetrin i köket, alla lådor på en vägg kan vara lika breda. Högt till tak eller snedtak är inget problem, du slipper alltid onödigt stora passbitar.

 

Q: Vad ingår i priset?

A: Formakök försöker att alltid leverera en så komplett köksoffert som möjligt. Så du som kund slipper köpa till nödvändiga detaljer som till exempel bänkskivor, besticksinsatser, LED-belysning och handtag.

 

Q: Kan jag använda mina gamla stommar?

A: Formaköks specialitet är att leverera kompletta och i varje detalj genomtänkta kök och av den anledningen levererar vi helst en komplett lösning till dig som kund.

 

Q: Kan jag köpa vitvaror till mitt nya kök genom er?

A: Vi kommer alltid att kunna hjälpa till med vitvaror, råd och tips kring detta även om upplägget är något olika mellan olika återförsäljare.

 

Q: Var tillverkas köket, i Sverige eller utomlands?

A: Köken (stommar, luckor, lådor och bänkskivor) tillverkas och monteras i fabriken i Småland.

 

Q: Kan jag montera köket själv?

A: Det beror helt och hållet på din förmåga som snickare. Väljer du som kund detta alternativ finns vi på Formakök såklart alltid till hands för tips och råd i samband med monteringen. När det gäller arbeten med el och vatten rekommenderar vi på Formakök att ni alltid anlitar fackmän.

 

Q: Har ni egna montörer?

A: Nej, men vi kan alltid rekommendera lokala snickare som vi har lång erfarenhet av att samarbeta med.

 

Q: Hur lång leveranstid är det på köken?

A: Du som kund kommer alltid att få en utlovad leveranstid i samband med beställning. I normala fall är leveranstiden på Formakök 6-8 veckor från order, speciella händelser som till exempel jul/sommarsemester eller väldigt komplexa lösningar kan dock påverka leveranstiden.

 

Q: Var kan jag se Formakök?

A: I våra showrooms, för aktuella adresser, se vår kontaktsida.

 

Q: Hur arbetar ni med miljön i fokus?

A: Vi strävar efter att välja miljövänliga produkter i alla delar av produktionen samt vid transporter.